На віддалених Кокосових островах знайшли 238 тонн пластикового сміття. Серед них купа взуття та зубних щіток

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
На віддалених Кокосових островах знайшли 238 тонн пластикового сміття. Серед них купа взуття та зубних щіток

Silke Stuckenbrock / Institute for Marine and Antarctic Studies (IMAS), University of Tasmania

Близько 414 млн шматків пластику знайшли на віддалених Кокосових островах в Індійському морі, що перебувають під юрисдикцією Австралії. Їхня сумарна вага становить близько 238 тонн.

Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому в науковому журналі Scientific Reports, повідомляє CNN.

Серед сміття виявилося близько одного мільйона одиниць взуття та 370 тисяч зубних щіток. Більша частина сміття — одноразові речі, наприклад, кришки для пляшок, соломинки.

При цьому там живе близько 500 людей.

Для туристів цю територію рекламують як «останній незайманий рай в Австралії».

  • Американський дослідник Віктор Весково третім в історії занурився на дно Маріанської западини, досягнувши позначки в 11 км. Під час чотиригодинного дослідження дна, Весково, крім нових видів мешканців, виявив пластиковий пакет та обгортки від цукерок.
  • У незаселеному регіоні в Піренейських горах, який вважається незайманою територією, виявили чималу кількість мікропластику. Протягом пʼяти місяців вчені досліджували територію та вирахували, що щодня на кожен квадратний метр землі осідають близько 365 дрібних пластикових часток або волокон.
  • Європейський парламент схвалив повну відмову до 2021 року від посуду та виробів із пластику. За це рішення проголосували 560 депутатів. До 2021 року в ЄС будуть заборонені одноразовий пластиковий посуд, пластикові соломинки, бавовняні палички, палички для повітряних кульок. Також заборонять пластмасові харчові контейнери та чашки з пінополістиролу.