Екс-депутат Держдуми Пономарьов отримав громадянство України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній депутат Державної думи Росії Ілля Пономарьов отримав громадянство України. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні чинний Президент України Петро Порошенко, в останній робочий день своєї каденції, підписав указ про надання мені українського громадянства, згідно з державним інтересом», — написав він.

Пономарьов додав, що буде використовувати новий статус для покращення добробуту українців. Крім того, екс-депутат Держдуми впевнений у тому, що процвітання України — це ключ до змін у Росії.

Хто такий Пономарьов?

Російський політичний діяч, підприємець у галузі високих технологій. Депутат Державної думи Росії 5-го і 6-го (повноваження припинені достроково) скликань, член фракції «Справедлива Росія». 20 березня 2014 року, під час голосування в Державній Думі Росії щодо ратифікації Договору про анексію Криму, виявився єдиним із 450 депутатів, хто проголосував проти анексії. Пономарьов мотивував свій вчинок тим, що Україна, відмовившись від ядерної зброї, дотрималася свого слова, а Росія, анексувавши Крим — ні.

  • Раніше президент Росії Володимир Путін звернувся до новообраного президента Володимира Зеленського із пропозицією повернути українське громадянство колишньому голові Одеської обласної державної адміністрації Михеїлу Саакашвілі.