Майже 11 млн американців прогуляють роботу через фінальний епізод «Гри престолів»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

10,7 млн американців не підуть на роботу наступного ранку після виходу фінального епізоду серіалу «Гра престолів», який покажуть у неділю, 19 травня. Таку інформацію оприлюднив аналітичний центр Сполучених Штатів Workforce Institute at Kronos.

Опитування під назвою «Absence Is Coming» проводила компанія Harris Poll. У ньому взяли участь 1 тис. 90 осіб, які досягли повноліття. Результати дослідження були співвіднесенні із загальною кількістю працюючих повнолітніх американців — згідно з переписом населення США за 2010 рік, вона становить 143,1 млн осіб.

За розрахунками центру, загалом 27,2 млн осіб, які збираються дивитися фінальний епізод «Гри престолів», або зовсім не прийдуть на роботу в понеділок, або планують запізнитися або працювати з дому. Так 2,9 мільйона американців планують запізнитися на роботу в понеділок уранці, а 3,4 млн працюватимуть дистанційно, хоча зазвичай вони цього не роблять.

Також в опитуванні цікавились, хто на думку респондента сяде на Залізний трон. 28% сказали, що це повинен бути Джон Сноу, 12% — Тіріон Ланністер, а Мати Драконів Дейнеріс Таргарієн посіла третє місце — 9%.

Загалом більшість респондентів воліли б, щоб Залізний трон посів хтось зі Старків — 43%, а не з Ланністерів — 17%.

Арʼя Старк отримала друге місце за кількістю голосів за Північ — 7%.