Вночі: Порошенко прийняв відставку Луценко, Трамп хоче скасувати лотерею «зелених карт», а Google озвучив фаворитів «Євробачення»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

«Євробачення-2019»: Google назвав фаворита пошукових запитів

Американський концерн Google склав рейтинг учасників пісенного конкурсу «Євробачення-2019», заснований на результаті запитів користувачів пошукової системи. Про це йдеться на сайті Google Trends.

«Якщо б країни нараховували бали на підставі активності користувачів з інших країн, то перше місце посів би учасник з Франції Білал Ассані», — йдеться в повідомленні.

Друге місце посідає ісландська група Hatari. Закриває трійку лідерів представник Росії Сергій Лазарєв.

На останньому місці за запитами користувачів — Ізраїль.

Порошенко звільнив Ірину Луценко з посади представника президента в Раді

Президент Петро Порошенко звільнив з посади свого представника у Верховній Раді Ірину Луценко. Про це йдеться на сайті президента.

«Звільнити Луценко Ірину Степанівну від виконання обовʼязків представника президента України у Верховній Раді України (поза штатом)», — йдеться в указі №254/2019 від 17 травня.

Трамп хоче скасувати лотерею «зелених карт». Вони суперечать американським цінностям

Президент США Дональд Трамп має намір скасувати лотерею диверсифікаційних віз для іммігрантів, яку також називають лотереєю «зелених карт». Також планується зміна правил видачі «зелених карт», передає «Голос Америки».

«Випадковий вибір суперечить американським цінностям і блокує багатьох кваліфікованих потенційних іммігрантів з усього світу, які можуть привнести багато чого», — зазначив Трамп.

Адміністрація Білого дому також уточнила, що план президента передбачає введення системи балів для іммігрантів.

Росія хоче скликати засідання Радбезу ООН через закон про українську мову

Делегація Росії звернулася до голови Ради Безпеки ООН і попросила скликати засідання через прийнятий Верховною Радою закон про державну українську мову. Про це повідомив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко на своїй сторінці в Facebook.

«Черговий акт абсурду. Сьогодні стало відомо, що делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання у звʼязку з прийняттям Верховною Радою України закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Засідання може відбутися наступного понеділка», — зазначив він.

При цьому Ніколенко уточнив, що дії Росії здивували не тільки Україну.

«Коментувати по суті це абсурдне звернення, яке здивувало не тільки Україну, немає сенсу. Функціонування української мови в Україні жодним чином не загрожує міжнародному миру і безпеці, підтримання яких є завданням Радбезу ООН. Цей закон — наше внутрішнє питання, яке у Кремлі намагаються політизувати», — підкреслив він.

Режим Асада обстріляв населені пункти в провінції Ідліб

Авіація режиму Башара Асада обстріляла населені пункти в сирійській провінції Ідліб, в результаті чого загинули 6 мирних жителів. Про це повідомляє Анадолу.

«Інцидент стався під час іфтару», — йдеться в повідомленні.

За інформацією журналістів, удари були нанесені по населених пунктах Марратинуман, Каферрума й Кеферзіндже на південному сході, а також Бідама і Наджії на південному заході провінції.

Внаслідок обстрілу загинули 6 людей, ще близько 15 отримали поранення.