Суд Харкова дозволив залишити волонтерський намет у центрі міста

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Харківський окружний адміністративний суд відмовився задовольнити позов міської ради, який просив прибрати намет з центру міста. У наметі збирали допомогу українським військовим. Про це повідомляє «Громадське Харків» на своєму каналі в Telegram.

«Адвокати міської ради не змогли довести, що намет загрожує національній безпеці. Так само як і не створює перешкод для руху», — йдеться в повідомленні.

Підкреслимо, що тепер у сторін є одна доба для того, щоб оскаржити рішення суду.

Що сталося?

8 травня на сайті Харківської міськради було зареєстровано електронну петицію з вимогою прибрати з площі Свободи волонтерський намет «Все для перемоги», розташований навпроти будівлі облдержадміністрації. Міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив про підтримку петиції і пообіцяв зробити все, щоб її реалізувати, якщо вона набере необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня петиція набрала більше 5 тис. голосів, необхідних для розгляду міською владою.

11 травня на сайті Харківської міськради було опубліковано розпорядження, згідно з яким намет доручалося демонтувати протягом трьох днів. У документі йшлося, що Департамент територіального контролю Харківської міськради дійшов висновку, що волонтерський намет був встановлений самовільно та з порушеннями законодавства.