Віце-канцлеру Австрії пропонували хабар росіяни. Це зняла прихована камера

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Віце-канцлер Австрії і лідер ультраправої Австрійської партії свободи Хайнц-Крістіан Штрахе потрапив у скандал через відео, на якому він веде переговори з багатою росіянкою. Вона пропонує політику гроші й підтримку на виборах (у 2017 році) в обмін на відповідні послуги. Про це повідомляє BBC.

Відеозапис, зроблений за допомогою прихованої камери, зафіксував момент, коли Штрахе пропонують гроші. Це сталося на таємній віллі на Ібіці, а пропозиція надійшла від нібито росіянки Олени Макарової.

При цьому Штрахе тонко натякає жінці, що угода з урядом буде можлива, якщо жінка допоможе йому на виборах. Також у кадр потрапив Йоханн Гуденус — довірена особа політика. Зараз він обіймає посаду голови фракції партії у Національній раді.

«Росіянка, з якою Штрахе і Гуденус зустрічалися на Ібіці, досить чітко дає зрозуміти, що хоче відповідних послуг. І ці відповідні послуги обговорюються протягом декількох годин, обговорюється кілька опцій. Одна з найважливіших і самих вибухонебезпечних опцій — передбачається, що у одного з найбільших будівельних підприємств Європи, Strabag, він забере державні замовлення, натомість ці замовлення повинна була б отримати фірма, яку створить росіянка», — зазначила репортер Süddeutsche Zeitung Фредерік Обермаєр.

  • Колишній радник президента США з питань національної безпеки Майкл Флінн повідомив спеціальному прокурору Роберту Мюллеру, що люди, повʼязані з адміністрацією Трампа і Конгресом, прагнули вплинути на його співпрацю зі слідством у справі про втручання Росії в американські вибори в 2016 році.