Суд достроково зняв судимість з екс-нардепа Лозінського. Він був причетний до вбивства

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Дніпровський районний суд Києва достроково зняв судимість з колишнього депутата Верховної Ради від фракції Блок Юлії Тимошенко Віктора Лозінського, якого засудили за причетність до вбивства жителя села Грушка Валерія Олійника. Відповідний документ опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень України.

«Зняти з ОСОБА_1 [Віктор Лозінський] судимість за вироком Дніпровського районного суду м. Києва від 20 квітня 2011 року, зміненого ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 26.03.2012 року та ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01 березня 2013 року», — йдеться в повідомленні.

У той же час журналісти «Українських новин» стверджують, що Лозінський подав клопотання про дострокове зняття судимості у звʼязку із закінченням половини реально відбутого терміну увʼязнення.

Що сталося?

20 квітня 2010 року Дніпровський районний суд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за участь у вбивстві жителя села Грушка Кіровоградської області Валерія Олійника, яке сталося 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області.

Пізніше термін увʼязнення скоротили до 10 років. 11 червня 2014 року Лозінського через стан здоровʼя випустили з колонії, але потім повернули, оскільки Апеляційний суд Київської області скасував рішення суду про звільнення Лозінського через хворобу.