Порошенко звільнив першого заступника глави СБУ Демчину

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент Петро Порошенко звільнив Павла Демчину з посади першого заступника глави СБУ. Відповідний указ розміщений на сайті глави держави.

«Звільнити Демчину Павла Володимировича з посади першого заступника Голови Служби безпеки України — начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України», — йдеться в тексті документу.

Напередодні радник голови СБУ Ярослав Антоняк повідомив на своїй сторінці у Facebook, що Демчина подав у відставку. А минулого тижня громадська організація «Центр протидії корупції» заявила, що Порошенко таємно присвоїв Демчині звання генерал-полковника. Але відповідний указ так і не було оприлюднено.

Чим відомий Демчина?

Павло Демчина був фігурантом справи про незаконне збагачення. У березні 2017 року «Слідство.Інфо» повідомило про те, що Демчина офіційно проживає в гуртожитку СБУ, хоча його дружина Ольга володіє розкішним особняком і елітними авто. Сам чоловік цю інформацію спростував.

НАБУ відкрило справу проти Демчини, йому повідомили про підозру в незаконному збагаченні.

Після цього «Схеми» опублікували розслідування, в якому розповіли, що Демчина, перебуваючи під слідством НАБУ, придбав позашляховик Range Rover Sport за понад $30 тис.

18 березня 2019 року справу проти Демчини було закрито, як і справи проти багатьох інших держслужбовців після скасування Конституційним судом статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.