Вночі: у Солсбері знімуть фільм про отруєння Скрипалів, Трамп виступив проти абортів, Порошенко нагородив Курта Волкера орденом

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Солсбері знімуть фільм про отруєння Скрипалів. У двох частинах

Британський телеканал BBC зніме телевізійну драму у двох частинах про отруєння колишнього агента ГРУ Росії Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Про це повідомляє BBC.

«Ми вважаємо великою честю розповісти цю історію», — стверджують автори сценарію.

Підкреслимо, що творцями виступлять Адам Паттерсон і Деклан Лоун. За їхніми словами, в основі роботи «великі й ретельні дослідження» цього інциденту.

Сам фільм розповість про жителів міста, які виявили героїзм під час подій зі Скрипалями.

«Євробачення-2019»: представники Ісландії підняли прапор Палестини

Група Hatari під час оголошення результатів голосування пісенного конкурсу «Євробачення» підняла прапор Палестини. Про це повідомляє «112.Україна».

Так, виконавці позиціонують себе як антиглобалісти й антикапіталісти, і раніше давали обіцянку не робити політичних заяв на конкурсі. Але вирішили порушити своє слово під час фіналу.

Коли показали, скільки балів музиканти набрали від глядачів, камери були наведені на співаків. У цей момент вони тримали в руках стрічку в кольорах палестинського прапора.

«Виступаю за життя». Трамп висловився проти абортів

Президент США Дональд Трамп виступив проти абортів, за винятком трьох випадків. Про це він повідомив на своїй сторінці в Twitter.

«Я виступаю проти абортів, за винятком трьох випадків: коли йдеться про зґвалтування, кровозмішення і захист життя матері. За останні два роки ми серйозно просунулися в позитивному ставленні до права на життя», — зазначив він.

Більш того, Трамп закликав республіканців бути єдиними у цьому питанні.

Порошенко присвоїв вищі дипломатичні ранги Арьєву і Герасимову

Чинний президент Петро Порошенко присвоїв вищий дипломатичний ранг депутатам Верховної Ради Володимиру Арьєву і Артуру Герасимову. Про це йдеться на сайті президента.

«Відповідно до статті 25 Закону України «Про дипломатичну службу» постановляю: Присвоїти дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посла: Арьєву Володимиру Ігоровичу — Голові Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань культури, освіти, науки і медіа. Герасимову Артуру Володимировичу — Голові Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ОБСЄ», — йдеться в повідомленні.

Також чинний Президент присвоїв ранг Надзвичайного і Повноважного Посла заступнику міністра закордонних справ Єгору Божку, якого раніше звільнив з посади голови Служби зовнішньої розвідки України, та послу України в Греції Сергію Шутенку.

Порошенко нагородив Курта Волкера орденом Ярослава Мудрого

Чинний президент Петро Порошенко нагородив спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера орденом Ярослава Мудрого. Про це йдеться на сайті президента.

«За вагомий особистий внесок у підтримку та розвиток демократії в Україні, відновлення державного суверенітету і територіальної цілісності Української держави постановляю: Нагородити орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня Курта Волкера — Спеціального представника Сполучених Штатів Америки з питань України», — наголошується в указі.