В Україну повернувся радник Януковича Андрій Портнов

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

В Україну після пʼятирічної відсутності повернувся юрист Андрій Портнов, який обіймав посаду радника екс-президента Віктора Януковича в 2011—2014 роках. Про це він повідомив на своєму Telegram-каналі.

«Друзі, більше пʼяти років я не був у своїй країні. І сьогодні хочу дати впевнений сигнал тисячам людей, що покинули Україну, — пора повертатися, будувати і відновлювати. Привіт, моя дорога Батьківщино!», — зазначив він.

Коментуючи дану інформацію, директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав адресований генпрокурору України Юрію Луценку пост.

«Юрій Луценко я правильно розумію, що ви все ще на посаді Генерального прокурора? І саме за вашої бездіяльності сьогодні прилетів Портнов і пішов вільно гуляти?», - підкреслив він.

У відповідь на це Луценко відповів: «а у вас є докази про скоєний ним злочин?»

Чим відомий Портнов?

Андрій Портнов був радником екс-президента Віктора Януковича в 2011—2014 роках. Також обіймав посаду першого заступника глави Адміністрації президента і займався питаннями судоустрою.

До цього, у період 2005—2010 років був головним юристом команди Юлії Тимошенко.

12 квітня 2016 року Європейський Союз виконав рішення Суду Європи у справі Portnov VS EU Council, яким були визнані протиправними дії Ради Європи про введення міжнародних санкцій відносно Портнова.