Вночі: Порошенко звільнив Турчинова та Райніна, у Німеччині перекинувся автобус із пасажирами, а «Шахтар» достроково став чемпіоном України

Дата:
Вночі: Порошенко звільнив Турчинова та Райніна, у Німеччині перекинувся автобус із пасажирами, а «Шахтар» достроково став чемпіоном України

Марків Михайло / УНІАН

Порошенко підписав відставку Турчинова та Райніна

Президент Петро Порошенко звільнив Олександра Турчинова з посади секретаря Ради національної безпеки та оборони України.

«Звільнити Турчинова Олександра Валентиновича з посади Секретаря Ради національної безпеки і оборони України», — йдеться в указі на сайті глави держави. Турчинов написав заяву про звільнення у пʼятницю, 17 травня. Він зазначив, що готовий «на військовій службі в кожному військовому підрозділі або військовому формуванні й надалі захищати Україну». На посаді секретаря РНБО Турчинов працював з 2014 року.

Також Порошенко звільнив главу Адміністрації президента Ігоря Райніна «у звʼязку з поданою ним заявою» і заступника глави АП Сергія Марченка.

У Німеччині на автобані перекинувся автобус із пасажирами

Недалеко від Лейпцига злетів з автобану й перекинувся автобус із 74 пасажирами лоукост-перевізника Flixbus, який прямував із Берліна в Мюнхен. Внаслідок катастрофи одна людина загинула, понад 70 постраждали, 7 отримали тяжкі поранення. Поліція поки не назвала прізвища та громадянство потерпілих і загиблих, не уточнюється, чи були серед них українці. Поранених евакуювали з місця ДТП вертольотом. Компанія Flixbus уже висловила співчуття пасажирам, водіям, а також їхнім сімʼям і друзям.

«Шахтар» став чемпіоном України до завершення Премʼєр-ліги

«Шахтар» виграв у луганської «Зорі» з рахунком 1:0 і завчасно оформив чемпіонство в УПЛ. Матч проходив у Запоріжжі на стадіоні «Славутич-Арена». На 11-й хвилині Жуніор Мораєс забив єдиний гол у ворота супротивника. У «Зорі» за весь матч був чи не єдиний головий момент, але на удар Богдана Ледньова зреагував воротар «Шахтаря» Андрій Пятов. Таким чином, за три тури до завершення Премʼєр-ліги гірники здобули титул чемпіона України. Команда відсвяткувала почесний титул відразу після матчу.

На виборах в Індії перемогла партія Нарендри Моді

В Індії назвали попереднього переможця парламентських виборів, які тривали понад місяць — із 7 квітня до 12 травня. За результатами екзит-полів, партія «Бхаратія джаната парті» чинного премʼєр-міністра Нарендра Моді отримує більшість голосів — від 287 до 305 місць (всього в індійському парламенті 545 депутатів). Партія «Індійський національний конгрес» на чолі з Рахулом Ганді, за даними екзит-полів, отримає від 124 до 128 місць. Підрахунок голосів завершиться у четвер. Експерти говорять, що дані екзит-полів в Індії не завжди точні через масштабність виборів — у країні правом голосу володіють 900 мільйонів осіб.