Вакарчук пообіцяв не брати у свою партію «Голос» чинних нардепів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Музикант, лідер новоствореної партії «Голос» Святослав Вакарчук заявив, що у його партійній список не будуть входити чинні депутати Верховної Ради. Про це він сказав в інтерв’ю ТСН.Тиждень.

Вакарчук припускає, що виборче законодавство не буде змінено перед парламентськими виборами, хоча сам вважає, що це необхідно зробити.

«Якщо буде стара система виборів, то ми не очікуємо від цієї системи справжніх змін. І ми будемо робити їх самі. Тому наш список, і я буду це пропонувати, партія має повністю складатися з людей, серед яких немає чинних народних депутатів. Це дуже важливо, щоб люди розуміли, що ми пропонуємо нові кардинальні рішення, які інші ще ніколи не пропонували», – сказав Вакарчук.

За словами співака, ті народні депутати, у кого можуть збігатися погляди з його командою, матимуть можливість з успіхом «переконати свого виборця за результатами їхньої роботи протягом пʼяти років».

Відповідаючи на запитання, чи планує він співпрацювати з новообраним президентом Володимиром Зеленським, Вакарчук ухилився від прямої відповіді.

«У нас новообраний президент, завтра [йдеться про 20 травня] він стане чинним президентом. Президент — це символ країни, і кожен нормальний громадянин, зокрема ті, хто, як я, збираються в політику і змінювати країну, бажають успіху президенту», — сказав лідер гурту «Океан Ельзи».

  • 16 травня Святослав Вакарчук заявив, що йде на парламентські вибори і представив свою партію «Голос». До складу політсили увійшли екс-заступник міністра юстиції Юлія Клименко, колишній голова Одеської ОДА Соломія Бобровська, активіст Ярослав Юрчишин, ветеран, учасник оборони Донецького аеропорту Андрій Шараськін, а також професор Юрій Соколов.
  • За даними опитування, проведеного з 30 квітня до 10 травня соціологічною групою «Рейтинг» та ще двома центрами, у Верховну Раду проходять чотири партії. Партія Святослава Вакарчука набрала б 0,9% голосів серед тих українців, хто визначився, за кого голосуватиме.