Кернес і Труханов створюють партію мерів на базі «Відродження». Про новий проект оголосять до кінця травня

Дата:
Кернес і Труханов створюють партію мерів на базі «Відродження». Про новий проект оголосять до кінця травня

Чапала Анна / УНІАН

Мер Харкова Геннадій Кернес і голова Одеси Геннадій Труханов створюють спільну партію для участі в парламентських виборах. Її створюватимуть на базі партії «Відродження». Про це theБабелю повідомило джерело в керівництві політичної сили.

Очікується, що до нової партії увійдуть до десятка мерів середніх і малих українських міст, наприклад Артемівська, Ужгорода, Вознесенська.

«Гасло нової партії — «Довіряй ділам!». Офіційно про її створення плануємо оголосити в кінці травня — на початку червня. Часу на перейменування вже обмаль, тому будемо зберігати назву «Відродження», — заявив співрозмовник theБабеля.

За його словами, Геннадій Кернес стане першим номером у списку, Труханів вливається у «Відродження» і буде другим. Крім того, у новій політсилі розраховують на приєднання депутатів з «Відродження» у повному обсязі та мажоритарників з «Волі народу» та «Нашого краю».

«Ще є пропозиції про обʼєднання з боку «Опозиційної платформи», але вони поки обговорюються. Загалом, хочемо побудувати потужну партію та набрати більше ніж 5% на виборах у Раду», — розповіло джерело.

Про створення партії згодом повідомив у Facebook сам Генадій Кернес.

«Так, підтверджую - ми, з мером Одеси Геннадієм Трухановим дійсно поведемо в новий Парламент партію. Партію людей, які чують інших людей, які працюють для інших людей, які розуміють проблеми інших людей і знають, як їх вирішити», — написав він.