Сикхійська громада в Нью-Йорку образилася на тюрбан від Gucci. Продавець видалив його з сайту та вибачився, а дім моди досі не відреагував

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Онлайн-магазин Nordstrom, де продавали тюрбани від Gucci в індійському стилі, видалив цей товар і вибачився після того, як сикхійська громада Нью-Йорка висловила своє обурення.

Про це пише CNN.

Тюрбан від італійського будинку моди коштував $790 (майже 21 тис. грн).

Правозахисна організація «Коаліція сикхів» написала у Twitter, що тюрбан — це не просто аксесуар. У сикхізмі він має велике релігійне значення. А ті, хто носить тюрбан заради моди, нівелюють це значення, вважають у громаді.

Сам будинок моди Gucci жодним чином не відреагував на обурення сикхів.

  • Сикхи — послідовники релігійно-реформаторського руху, який виник в Індії наприкінці XV століття. Сикхи проголошували рівність усіх людей перед єдиним богом, незалежно від касти та соціального становища, негативно ставилися до індуїстських принципів кастових відмінностей. Вони носили тюрбан, довге волосся та бороду.
  • Через расистський скандал компанія Gucci відкликала свій джемпер з магазинів після того, як користувачі соцмереж заявили, що він нагадує «блекфейс».
  • У Кеті Перрі є ціла лінія взуття для продажу в роздрібних магазинах США, таких як Dillard і Walmart. Користувачі соціальних мереж виявили в дизайні однієї з моделей лінійки відсилку до «блекфейсу».