The Guardian: Російські ГРУшники після отруєння Скрипалів отримали телефонний дзвінок у Лондоні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Працівники російських спецслужб Олександр Мишкін («Олександр Петров») та Анатолій Чепіга («Руслан Боширов»), яких підозрюють в отруєнні екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері, отримали телефонний дзвінок після скоєної атаки. Про це пише The Guardian із посиланням на власні джерела.

«Росіяни, яких підозрюють в отруєнні Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері, отримали телефонний дзвінок після того, як вони повернулися до Лондона у день після атаки. Таким чином зростає вірогідність того, що в операції їм допомагала команда поплічників», — йдеться у тексті.

Після того як російські ГРУшники нанесли «Новачок» на ручку дверей будинку Скрипалів, чоловіки повернулися до готелю у Лондоні, де вони власне й отримали вказаний загадковий дзвінок. Невдовзі вони поїхали до аеропорту «Хітроу» і сіли на літак до Москви.

На думку джерела видання, Мишкін та Чепіга могли чекати на підтвердження того, що їхня операція була успішною, а сам дзвінок був «знаком», що їм треба повертатися до Росії. Інше джерело видання зазначило, що може йтися як про третю особу в цій операції, так і про цілу команду, яка могла здійснювати атаку.

  • 4 березня 2018 року в британському місті Солсбері речовиною «Новачок» отруїли екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Британська влада звинуватила в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.
  • На початку березня стало відомо. що до отруєння Скрипаля та його дочки речовиною «Новачок» у британському місті Солсбері причетний четвертий підозрюваний.