Гройсман заявив про свою відставку

Дата:
Гройсман заявив про свою відставку

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Премʼєр-міністр Володимир Гройсман заявив про відставку. Про це голова уряду повідомив під час короткого брифінгу.

«Я прийняв рішення подати у відставку відразу після проведення в середу засідання Кабінету міністрів», — заявив премʼєр.

Він також додав, що Володимир Зеленський закликом до відставки уряду «взяв на себе всю відповідальність за майбутні виклики».

«Уряд складає повноваження перед новообраною Радою, а не перед президентом. Мені не соромно за все, що ми зробили за всі три роки роботи нашого уряду, як ми реагували на всі виклики, які перед нами стояли», — додав Гройсман.

Голова уряду додав, що на сьогодні країна «є у доброму стані», а валютний резерв країни становить понад $20 млрд, крім того, 57 млрд грн є на казначейському рахунку. Гройман підкреслив, що середня заробітна плата в Україні становить понад 10 тис. грн.

Гройсман зазначив, що пропонував Зеленському «сформувати команду з Радою та урядом для того, щоб приймати рішення, які зроблять Україну сильнішою». «Але президент обрав інший шлях», — заявив премʼєр.

Прес-секретар голови Уряду Василь Рябчук опублікував у Facebook його заяву.

Як повідомило theБабелю джерело в Кабміні, перед брифінгом Гройсман зібрав міністрів і поставив їх перед фактом, що заявить про відставку.

«Я думаю, що це вже елемент виборчої стратегії. І реакція на дострокові вибори», — сказав один з міністрів theБабелю.