«Прийняти закон про відкриті списки і розпуститися». Садовий запропонував Зеленському провести 21 травня позачергове засідання Ради

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Лідер партії «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий запропонував президента Володимира Зеленського скликати позачергове засідання Верховної Ради для ухвалення змін до виборчого законодавства. Про це Садовий написав у Facebook.

«Ми закликаємо Президента ініціювати скликання на завтра позачергового засідання Парламенту і дати Раді шанс прийняти закон про відкриті виборчі списки. Відтак, Президент тут же в залі зможе підписати і новий закон, і указ про розпуск Парламенту», — заявив Садовий.

Він додав, що «Самопоміч» готова у повному складі взяти участь у такому засіданні і проголосувати за зміну виборчого законодавства. «А загалом ми за розпуск і за вибори!» — сказав Садовий.

  • 20 травня Володимир Зеленський офіційно став президентом України. Він склав присягу і заявив про розпуск Верховної Ради. Зеленський закликав нардепів ухвалити закони про зняття депутатської недоторканності та кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, затвердити Виборчий кодекс, зробити відкриті списки, а також звільнити голову СБУ Василя Грицака, генпрокурора Юрія Луценка та міністра оборони Степана Полторака. theБабель веде текстову онлайн-трансляцію інавгурації.
  • Голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк зазначив, що Зеленський запросив голів фракцій Верховної Ради у вівторок вранці на консультації з приводу розпуску парламенту.