«Радіо Свобода»: Двоє клієнтів адвоката Трампа поскаржилися українським правоохоронцям на Коломойського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Двоє клієнтів Рудольфа Джуліані, адвоката президента США Дональда Трампа, написали заяви до правоохоронних органів України через погрози бізнесмена Ігоря Коломойського, повідомляє «Радіо Свобода».

Громадяни США Ігор Фруман та Лев Парнас вимагають розпочати розслідування щодо можливого вчинення Коломойським «злочину проти життя» після інтервʼю бізнесмена проекту «Схеми». «... У звʼязку з погрозами Ігоря Коломойського ми вимушені задля своєї безпеки виїхати з України до свого місця проживання в США, не закінчивши своїх особистих справ в Україні. Таким чином, Ігорем Коломойським вчинено злочин проти життя, а саме: готування до вбивства», — йдеться у заяві, яку отримало видання у власне розпорядження.

Відповідні скарги надіслані до Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Державного бюро розслідувань. «Це все брехня, що ми якісь аферисти, що ми в когось гроші просимо або те, що в нас начебто кримінальні справи в Америці… Чому він нам висунув такі погрози, такі небезпечні заяви, я не можу пояснити, ми самі шоковані. Ми боїмося за наше життя. Тому ми і написали заяви. Все, що ми робимо — це рекомендація наших захисників. Головний адвокат — це Руді Джуліані», — сказав Парнас.

На уточнення, чи справді Парнас із Фруманом їздив до Коломойського в Ізраїль і розповідав, «як треба із Зеленським спілкуватися» (як це стверджує сам олігарх), Парнас заявив, що «ніколи нікому в житті не каже, як себе з ким поводити». «Це — не наша справа. А щодо деталей — де ми були і з ким зустрічались, і кого бачили — ми поки не можемо коментувати», — підкреслив він.

Парнас додав, що заява про можливий злочин з боку Коломойського також буде подана до американських правоохоронних органів. Лев Парнас та Ігор Фруман — американські бізнесмени, причетні до благодійної організації American Friends of Anatevka. Анатівка — побудований на кошти єврейської громади населений пункт на Київщині для єврейських переселенців зі сходу України.

В інтервʼю «Схемам» Коломойський назвав Парнаса і Фрумана «пройдисвітами». «І вони ходять по Україні, беруть з людей гроші і розповідають, що близькі до пана Джуліані і вирішать з паном Луценком будь-яке питання».

Коломойський додав, що зазначені особи приїжджали до нього в Ізраїль і «розповідали, як треба спілкуватися із Зеленським». «Я сказав, що не маю стосунку до Зеленського, після цього вони зникли, і тут [в Україні] почалися всі ці провокації щодо Джуліані», — додав бізнесмен.

TheБабель звернувся за коментарем до Ігоря Коломойського, але відповіді редакція поки не отримала.