Вночі: Принц Чарльз погодився зустрітися з Трампом, Ford скорочує 7 тисяч своїх працівників, а у США дозволили вести бізнес із китайською Huawei

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Принц Чарльз погодився зустрітися з Трампом

Британський принц Чарльз погодився зустрітися з президентом США Дональдом Трампом під час суперечливого візиту американського лідера у королівство в червні, пише CNN. Очікується, що вони зустрінуться за пообіднім чаєм в Кларенс-хаус, офіційній резиденції спадкоємця британського престолу і його дружини Камілли Корнуольської. Офіс принца відмовився публічно коментувати зустріч або порядок денний. Телеканал наголошує, що Трамп відомий своїм скептицизмом щодо зміни клімату, в той час як принц Чарльз — активний захисник екології.

Найбільш імовірна дата зустрічі Трампа і Чарльза — 3 червня, перший день візиту президента США. За традицією в перший же вечір відбудеться банкет, влаштований королевою Єлизаветою ІІ.

Ford скорочує 7 тисяч своїх працівників

Американська автомобілебудівна компанія Ford скорочує 7 тисяч робочих місць, або приблизно 10% свого персоналу в усьому світі в межах зусиль компанії зі скорочення власного бюджету. Це має дозволити фірмі зменшити витрати приблизно на $600 млн на рік.

Працівники почнуть отримувати повідомлення про скорочення з вівторка, 21 травня, а звільнення завершать до кінця серпня. У Північній Америці відбудеться близько 2 400 скорочень робочих місць.

Рада безпеки ООН відмовилась обговорювати український мовний закон на вимогу Росії

Члени Ради Безпеки ООН проголосували проти проведення засідання, ініційованого російською делегацією щодо українського закону про мову. Як пише УП, проти проголосували 6 країн-членів, за — 5, утрималися — 4.

Серед представників країн-членів Радбезу ООН, які виступили проти, були: постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр, представник Німеччини при ООН Крістоф Гойзген, а також постпред Польщі при ООН та заступник постпреда США. Представник Франції заявив, що вважає, що російська делегація спеціально ініціювала це засідання у день інавгурації президента Володимира Зеленського, щоб використати Радбез для власних цілей.

В Австрії йдуть у відставку всі міністри від ультраправої партії

В Австрії йдуть у відставку всі міністри від ультраправої Австрійської партії свободи — через кілька днів після того, як у країні спалахнув скандал за участю віце-канцлера і голови цієї політсили Гайнца-Крістіана Штрахе, пише «Радіо Свобода». Представник АПС увечері 20 травня повідомив, що партія таким чином відреагувала на намір канцлера Себастьяна Курца змістити з посади глави МВС представника АПС Герберта Кікла.

Курц заявив, що запропонував президенту країни Александеру ван дер Беллену звільнити Кікла, заявивши, що міністри від АПС заважатимуть прозорому розслідуванню. Партія відреагувала відкликанням усіх своїх міністрів, залишивши Курца без міністра закордонних справ, оборони, праці та інфраструктури.

У США тимчасово дозволи вести бізнес із китайською Huawei

Міністерство торгівлі США видало генеральну ліцензію, яка дозволяє на тимчасовій основі (впродовж трьох місяців) американським компаніям вести бізнес із китайською корпорацією Huawei, а також майже 70 її філіями за кордоном. Як пише Укрінформ ,документ набув чинності 20 травня і діятиме 90 днів. Він надає дозвіл, зокрема, на продовження роботи чинних мереж та мобільних послуг. Дозвіл також поширюється на дослідження у сфері кібербезпеки.

По завершенню 90-денного терміну, Міністерство торгівлі може прийняти рішення щодо продовження дії тимчасової ліцензії.