«Ми не збираємося брати жодної копійки в олігархів». Вакарчук розповів про фінансування своєї партії та підтримку Зеленського

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Музикант і лідер новоствореної партії «Голос» Святослав Вакарчук заявив, що його політсила буде незалежною від олігархів, а президента Володимира Зеленського буде підтримувати, якщо він проводитиме реформи.

Про це співак сказав в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«Нова політика — це не сліпа віра в президента, а це зробити так, щоб новий президент був підзвітним людям і виборцям. Ми в цьому сенсі готові його в усіх його позитивних реформах абсолютно підтримувати. Більше того, підштовхувати його і пропонувати ще більш радикальні реформи. Але якщо раптом він буде зраджувати інтереси свої виборців, то ми змусимо його відповідати перед виборцями», — сказав він.

Вакарчук наголосив, що важливо ставити державні інтереси, інтереси суспільства вище за власні, корпоративні, політичні, приватні та фінансові.

«Нова політика, яка буде в нас, це точно незалежність від олігархів. Нас ніхто не зможе купити. Друге, ми не сподіваємося сліпо на президента, а будемо робити так, щоб він був підзвітний виборцям і будем підтримувати позитивні реформи, але будемо жорстко критикувати і робити так, щоб негативних речей не відбувалось. І третє — державні інтереси понад усе», — заявив він.

На запитання, хто фінансуватиме партію «Голос», Вакарчук відповів, що «є десятки достатньо заможних людей, але яким дуже далеко до олігархів, які чесно заробляють свій шматок хліба і мають якийсь бізнес».

«Ми точно не збираємося брати жодної копійки в жодного з олігархів або тих, кого вважають олігархами. Тому що я вважаю неприпустимим говорити про боротьбу з олігархами, а потім приходити і брати в них гроші... Ми діємо зовсім іншим способом… Я свої гроші скромні, які я заробив, вкладаю в цю кампанію», — додав співак.

Він також закликав усіх охочих зайти на сайт політсили та підтримати її фінансово.

«Я не кажу, що вона [передвиборна кампанія] буде безкоштовною чи що не потрібно грошей. Але ми постараємося зробити її ефективною, тому що ми кожну копійку хочемо використовувати з користю, щоб потім ці копійки, точніше — ці гроші, які вкладені, допомагали нам допомагати людям у парламенті», — сказав Вакарчук.