У Китаї заблокували трансляцію останньої серії «Гри престолів» через торгову війну зі США

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Китаї заблокували трансляцію останньої серії «Гри престолів» через торгову війну зі США

HBO

У Китаї фанати «Гри престолів» не змогли подивитися заключну серію восьмого сезону через блокування стримінгової платформи Tencent Video — єдиного офіційного ретранслятора HBO в Китаї.

Про це пише The Wall Street Journal.

Глядачі збиралися дивитися останню серію, але на сайті Tencent Video зʼявилося повідомлення про проблеми з трансляцією. Як пише видання, фанатам довелося шукати інші способи подивитися серію — переважно на менших приватних сервісах.

Глядачі вимагали від Tencent Video в соцмережах, щоб ті повернули гроші за передплату. Її вартість складає $2,89 на місяць і $28,61 на рік.

Представник HBO повідомив The Wall Street Journal, що причиною проблеми стало рішення китайського уряду, повʼязане з торговим конфліктом Китаю та США. У HBO сказали, що зі свого боку не запроваджували жодних обмежень.

  • Між Китаєм і США триває так звана «торгова війна» — після приходу Дональда Трампа в Білий дім країни підвищують тарифи на імпорт товарів одна одної. У липні 2018 року США запровадили 25-відсоткові збори для 818 найменувань китайської продукції. У кінці серпня список доповнили 279 найменуваннями товарів. Китай у відповідь ввів аналогічні мита на 659 груп товарів зі США.
  • Остання серія восьмого сезону серіалу «Гра престолів» побила рекорд за кількістю переглядів в історії телеканалу HBO. О 21:00 в неділю (04:00 за Києвом) її дивилися 19,3 млн глядачів. Прогнозується, що протягом тижня кількість переглядів збільшуватиметься.
  • Творці останньої серії 8-го сезону серіалу «Гра престолів» знову зробили кіноляп. На цей раз у кадр потрапили дві пластикові пляшки, які актори приховували під ногами.