Помер легендарний гонщик «Формули-1» Нікі Лауда. Він тричі ставав чемпіоном світу і вижив після аварії

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Помер легендарний гонщик «Формули-1» Нікі Лауда. Він тричі ставав чемпіоном світу і вижив після аварії

ChristianSinclair / Flickr

Легендарний австрійський гонщик, триразовий чемпіон світу «Формули-1» Нікі Лауда помер 20 травня. Йому було 70 років, пише The Wall Street Journal .

«Його унікальні успіхи як спортсмена та підприємця є і залишаються незабутніми. Його невтомний драйв, його прямолінійність і сміливість залишаються прикладом і стандартом для всіх нас. У далечині від пильного погляду він був люблячим і турботливим чоловіком, батьком і дідусем. Ми будемо дуже за ним сумувати», — повідомила сімʼя гонщика. У заяві зазначили, що Лауда «мирно помер» у понеділок.

André Zehetbauer / Flickr

Ніколаус Лауда народився 22 лютого 1949 року в багатій віденській сімʼї. Він повинен був піти стопами батька та працювати в паперовій промисловості, але замість цього зосередив свої таланти і рішучість на мрії стати гонщиком. У результаті він виграв чемпіонат «Формули-1» в 1975 і 1977 роках на Ferrari та в 1984 році на McLaren. У 1976 році на Гран-прі Німеччини Лауда потрапив в аварію й отримав сильні опіки. Але через шість тижнів він на диво швидко повернувся до перегонів.

Після того як Лауда залишив змагання як пілот у 1985 році, він був тісно повʼязаний із трасою «Формули-1» і в останні роки обіймав посаду невиконавчого голови команди Mercedes.

У 1980-х він також заснував авіакомпанію Lauda Air, а в 2003-му — Niki.

  • В Італії пройшли перегони раритетних автомобілів «Тисяча миль». Їх називають найкрасивішими в світі.