Ляшко посварився з охороною в АП. Він хотів стрімити консультацію із Зеленським

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Очільник «Радикальної партії» Олег Ляшко посварився зі співробітниками держохорони в Адміністрації президента. Ляшко прийшов разом з іншими главами парламентських фракцій і партій на консультацію з президентом Володимиром Зеленським щодо розпуску Верховної Ради та початку дострокових виборів.

Нардеп почав вести стрім з телефона і заявив, що буде знімати всю консультацію. Спочатку він опитав усіх присутніх депутатів, чи вони не проти стріму. Всі одностайно погодилися з ідеєю Ляшка.

За кілька хвилин до зали увійшов Зеленський. Ляшко хотів запитати у президента «дозволу» на зйомку, але не зміг поставити запитання і відповідав Зеленському. «Скажіть, будь ласка, як ви ставитеся до дострокового розпуску Ради?» — запитав президент. Ляшко відповів, що «ставиться до цього нормально», після чого вирішив все ж поставити своє питання, але Зеленський почав іти, а охоронці не дали Ляшку пройти слідом за президентом, що і стало причиною сварки.

Зазначимо, працівники держохорони ввічливо просили Ляшка прибрати телефон і не знімати консультацію. Вони заявили, що пустять депутата тільки, якщо він перестане знімати. Ляшко почав стверджувати, що охоронці не мають права йому забороняти вести зйомку.

Таким чином, Ляшко був єдиним, хто не потрапив на початок консультації. Через кілька хвилин він усе ж погодився припинити стрім і ввійшов до зали.

  • 20 травня Володимир Зеленський офіційно став президентом України. Він склав присягу і заявив про розпуск Верховної Ради. Зеленський закликав нардепів ухвалити закони про зняття депутатської недоторканності та кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, затвердити Виборчий кодекс, зробити відкриті списки, а також звільнити голову СБУ Василя Грицака, генпрокурора Юрія Луценка та міністра оборони Степана Полторака. theБабель вів текстову онлайн-трансляцію інавгурації.