Очільниця МОЗ Супрун вилетіла з України до Швейцарії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоровʼя Уляна Супрун відбула з України до Женеви (Швейцарія). Там вона візьме участь в асамблеї Всесвітньої організації охорони здоровʼя, яка проходить з 20 по 28 травня.

Про це очільниця МОЗ повідомила Укрінформу.

«Я вилетіла до Женеви представляти свою країну на асамблеї Всесвітньої організації охорони здоровʼя. Я не боюся і не відмовляюся далі працювати. Хтось має нагадати світові про те, що Росія залишається ворогом. А ми переможемо. Бо ми — українці», — зазначила Супрун.

Раніше Уляна Супрун заявила, що готова до співпраці з командою новообраного президента Володимира Зеленського. Вона повідомила, що готова очолити МОЗ у новому уряді, якщо сформований після парламентських виборів Кабінет міністрів буде підтримувати реформи в галузі охорони здоровʼя.

  • 20 травня президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду. Він закликав нардепів прийняти закони про зняття депутатської недоторканності, про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, затвердити Виборчий кодекс, зробити відкриті списки, а також звільнити голову СБУ Василя Грицака, генпрокурора Юрія Луценка та міністра оборони Степана Полторака.
  • В інавгураційній промові Зеленський закликав Кабмін взяти папір і ручку «і звільнити свої місця для тих, хто буде думати про наступні покоління, а не про наступні вибори». Він також процитував американського президента Рональда Рейгана і сказав: «Уряд не вирішує наші проблеми. Уряд і є нашою проблемою».