Bihus.Іnfo: Цивільна дружина Кернеса володіє елітним автопарком, нерухомістю та бізнесом харківського мера

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Bihus.Іnfo: Цивільна дружина Кернеса володіє елітним автопарком, нерухомістю та бізнесом харківського мера

Instagram / oksanag2406

Мер Харкова Геннадій Кернес з 2015 року декларує оренду кімнати в будинку пенсіонера та готельний номер в Харкові, коли в цей же час його цивільна дружина Оксана Гайсинська володіє елітним автопарком, дорогою нерухомістю, а на відпочинок витрачає десятки тисяч доларів. Про це йдеться в програмі «Наші гроші з Денисом Бігусом».

У редакції зазначили, що декілька тижнів намагалися домовитися про коментар з Геннадієм Кернесом. Але прес-служба Кернеса припинила відповідати на дзвінки та повідомлення.

Журналісти проаналізували Instagram цивільної дружини Кернеса, про яку харківський голова не згадує у своїй декларації.

Нерухомість

Як стверджують розслідувачі програми «Наші гроші», з 2015 року Оксана Гайсинська володіє квартирою на 150 кв. м на вулиці Шовковичній, поруч з урядовим кварталом Києва, вартістю близько 25 млн грн. Також повідомляється, що жінка володіє ще двома квартирами загальною площею 300 квадратів у Харкові, ринкова вартість яких складає понад $300 тисяч.

Журналісти знайшли фото дружини Кернеса в Лондоні біля одного з будинків на Бейкер стріт. Найімовірніше, саме в цьому домі проживає син Гайсинської Родіон. Оренда квартири в цьому будинку на три роки коштує приблизно $390 тисяч.

Автопарк

За даними журналістів, останні роки Гайсинська мала цілий автопарк, до якого входили Bentley brooklands, Rolls-royce ghost, BMW X-6, Audi A8. Сукупна вартість на час купівлі — близько $700 тисяч. Пасинок Кернеса також їздить на дорогих автомобілях, які записані на його маму Оксану. Так, у 21 рік хлопець став власником Porche Panamera.

Відпочинок і навчання

Завдяки Instagram Гайсинської журналісти Bihus.Info визначили точні місця, де відпочиває родина Геннадія Кернеса. У 2014 році його цивільна дружина Оксана разом з сином Родіоном відпочивали в готелі Anantara kihavah на Мальдівах. Ціна за тиждень проживання складає приблизно півмільйона гривень.

У 2015 році Гайсинська відпочивала на Сейшельских островах у готелі Fregate Private Island. Пляжі цього курорту названі журналом Times найкращими у світі. Ціна за тиждень відпочинку сягає півтора мільйона гривень.

Майже щороку родина Кернеса відпочиває у п’ятизірковому готелі Palace Merano в Італії. Тиждень відпочинку в готелі коштує понад ‎€5 тис. без детокс-програми.

Також частина фотографій Гайсинської була зроблена у Лондоні. Тут, у елітній Regent’s Business School навчався її син Родіон Гайсинський. На своїй старій сторінці в соціальній мережі «ВКонтакте» Родіон вказав факультет, де він навчався. Навчання на магістерській програмі коштує від 17 тисяч фунтів за рік. Термін навчання варіюється від трьох до чотирьох років. Тож принаймні 3 роки навчання пасинка Кернеса коштували 51 тисячу фунтів, або 1,8 млн грн.

Бізнес

Офіційна частина бізнесу Геннадія Кернеса, за словами журналістів, належить його дружині, а одній із її компаній — торгова площа в Харкові. Протягом декількох років міськрада віддавала в оренду компанії Гайсинської цю землю, а згодом фірма приватизувала цю ділянку.

Також до бізнес-імперії Кернеса входять декілька компаній, які займаються нерухомістю та медіа.