Хомутиннік: Зеленський планує підписати указ про розпуск Ради 22 травня

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Хомутиннік: Зеленський планує підписати указ про розпуск Ради 22 травня

Марків Михайло / УНІАН

Президент Володимир Зеленський планує підписати указ про розпуск парламенту у середу, 22 травня. Про це після консультацій Зеленського з головами фракцій повідомив народний депутат, співголова депутатської групи «Партія «Відродження» у Верховній Раді Віталій Хомутиннік.

«За словами президента України, такий указ може бути виданий уже завтра [22 травня], і вибори можуть бути призначені на 21 липня цього року», — сказав він.

Після підписання указу президентом має пройти щонайменше 60 днів до дострокових виборів.

  • Позачергові вибори до Верховної Ради можуть відбутися 21 або 28 липня. Про дату 21 липня повідомив лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко після участі в консультаціях голів парламентських фракцій з президентом Володимиром Зеленським. Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко назвала іншу дату — 28 липня.
  • 20 травня Володимир Зеленський офіційно став президентом України. Він склав присягу та заявив про розпуск Верховної Ради. Зеленський закликав нардепів ухвалити закони про зняття депутатської недоторканності, про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, затвердити Виборчий кодекс, зробити відкриті списки, а також звільнити голову СБУ Василя Грицака, генпрокурора Юрія Луценка та міністра оборони Степана Полторака.