Будинок Вищої кваліфікаційної комісії суддів другий день блокують невідомі активісти. Що відбувається?

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Будинок Вищої кваліфікаційної комісії суддів другий день блокують невідомі активісти. Що відбувається?

«Бабель»

Навколо будівлі Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) у Києві другий день триває акція невідомих «активістів», які вибірково блокують вхід працівникам.

Як повідомляє прес-служба Ради суддів, невідомі, серед яких молоді люди спортивної статури та пенсіонери, називають себе «громадськими активістами», але не можуть назвати організацію, яку представляють, і відмовляються показувати документи. На місце вже прибув голова Ради суддів Олег Ткачук, щоб зʼясувати мету «активістів».

За словами джерела theБабеля у комісії, невідомі не пускають тих членів ВККС у будівлю, які на їхню думку «втратили повноваження за рішенням суду».

Як пише «Судово-юридична газета», один із активістів розповів, що їхня присутність біля будівлі повʼязана «із запрошенням зацікавленої особи». Деякі заявили, що представляють організацію «Чесна країна», але її мети і призначення назвати не змогли. При цьому, одна з вимог мітингувальників — відставка голови ВККС Сергія Козьякова і заступника голови ВККС Станіслава Щотки.

У той же час, у деяких активістів є список прізвищ з фотографіями осіб, яким потрібно блокувати вхід у будівлю. На 20 та 21 травня у ВККС повинні були провести кваліфікаційне оцінювання суддів Окружного адмінсуду. Майже всі судді не зʼявилися на оцінювання.

У самій комісії вважають, що акція повʼязана з одним з претендентів на посаду члена ВККС, призначення якого зараз оскаржується в судовому порядку. Зазначимо, що 20 травня, в день початку акцій, в Окружний адмінсуд Києва надійшов позов про заборону Павлу Луцюку виконувати повноваження члена ВККС.

У поліції theБабелю заявили, що від представників ВККС звернень не надходило. А правоохоронці, які прибували на місце, не виявляли правопорушень. Також у поліції зазначили, що ніякі організації для проведення акцій біля вказаного будинку не реєструвалися.