Омбудсмен Денісова: У кримськотатарського активіста Бекірова прогресує діабет

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Стан здоровʼя кримськотатарського активіста Едема Бекірова, заарештованого російським судом в анексованому Криму за звинуваченням у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, стрімко погіршується. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

«Попри висновки лікарів про задовільний стан, йому порадили збільшити кількість одиниць інсуліну. Це свідчить про те, що в Едема прогресує цукровий діабет», — написала Денісова.

За її словами, Бекіров скаржиться на постійний біль у серці через гіпертонію, що призводить до задишки. «Велика кількість інсуліну призвела до збільшення підшлункової залози. Це спричиняє нестерпний біль. Також він потерпає від сильного головного болю та набряклості тіла. А ліва нога взагалі атрофується через малорухливість», — додала Денісова.

Омбудсмен звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням невідкладно вжити заходів для забезпечення прав Бекірова. «Тільки надання йому кваліфікованої медичної допомоги в умовах стаціонарного лікування може запобігти фатальним наслідкам для здоров’я», — зазначила Денісова.