«Не вражає новизною». У Кремлі прокоментували заклик Зеленського посилити санкції проти Росії

Дата:
«Не вражає новизною». У Кремлі прокоментували заклик Зеленського посилити санкції проти Росії

Пресслужба президента російської федерації

Заяви президента України Володимира Зеленського щодо посилення санкцій проти Росії не сприятимуть відновленню миру на Донбасі. Про це заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає «Інтерфакс».

«Новацій поки ми не бачимо. Це та риторика щодо санкцій проти Росії, яка не вражає новизною», — заявив Пєсков.

Він додав, що «ця риторика не допоможе Україні розібратися з проблемою на південному сході, тому що США не можуть виконати перелік Мінських домовленостей».

  • У день інавгурації Володимир Зеленський на зустрічі з делегацією США заявив про необхідність посилення санкцій проти Росії. «США є потужним і дуже серйозним партнером для України, насамперед у подоланні агресії Росії. Самостійно подолати російську агресію на Донбасі і в Криму ми не зможемо. Тому нам потрібна ваша допомога. Хотів би закликати вас, щоб США продовжували посилювати санкції проти РФ», — сказав він.
  • 20 травня Володимир Зеленський офіційно став президентом України. Він склав присягу та заявив про розпуск Верховної Ради. Зеленський закликав нардепів прийняти закони про зняття депутатської недоторканності та кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, затвердити Виборчий кодекс, зробити відкриті списки, а також звільнити голову СБУ Василя Грицака, генпрокурора Юрія Луценка та міністра оборони Степана Полторака.