Україна запровадила антидемпінгові мита на цемент з Росії, Білорусі та Молдови

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Україна запровадила заборонні мита на імпорт цементних клінкерів і портландцементу з Росії, Білорусі та Молдови. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила запровадити антидемпінгові мита у розмірі 114,95% на товар походженням з Російської Федерації; 57,03% — з Білорусі; 94,46% — з Молдови.

«Комісія встановила наявність демпінгового імпорту з цих країн протягом 2015—2018 років. Водночас частки імпорту цементних клінкерів і портландцементу з РФ, Білорусі та Молдови в загальному обсязі імпорту цих товарів в Україну протягом усього періоду дослідження постійно зростали, що свідчить про намір подальшого збільшення обсягів демпінгового імпорту з цих країн», — повідомляє міністерство. Мита запроваджені на пʼять років.

  • 15 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про розширення санкцій проти Росії та доповнив список товарів, заборонених до ввезення на територію України. Під заборону потрапили портландцемент, а також глиноземний, шлаковий, сульфатостійкий і подібні гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові або у вигляді клінкерів; фанера клеєна, панелі фанеровані й аналогічні матеріали з шаруватої деревини.
  • 10 квітня Кабінет міністрів доповнив список російських товарів, які заборонено ввозити в Україну з 2016 року.