Зеленський призначив Богдана головою Адміністрації президента

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський призначив Богдана головою Адміністрації президента

Гонтар Володимир / УНІАН

Президент Володимир Зеленський призначив головою своєї Адміністрації Андрія Богдана. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

«Відповідно до частини третьої статті 106 Конституції України, враховуючи пункт 2 частини третьої статті 3 Закону України «Про державну службу», постановляю: призначити Богдана Андрія Йосиповича Главою Адміністрації Президента України», — йдеться в указі.

Богдан з березня 2010-го займав посаду заступника міністра Кабінету міністрів — Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики. Після скасування посади у 2013-му тодішній премʼєр-міністр Микола Азаров повторно призначив Богдана уповноваженим Кабміну у сфері боротьби з корупцією.

Після Євромайдану Богдана з Кабміну звільнили, а у вересні 2014 його посада потрапила в список тих, що підлягають люстрації. За словами Богдана, його до цього списку вніс співавтор закону про люстрацію нардеп Юрій Деревʼянко, через що він не має права займати держпосади 10 років.

Новопризначений голова АП розповідав, що міг би обійти заборону, отримавши свідоцтво учасника бойових дій, бо не раз був в АТО у відрядженні. Категорія держслужбовців із таким документом не потрапляє під люстрацію. Але робити цього Богдан не планує, тому що у військових діях не брав участь і «морального права на це не має».

У коментарі theБабелю Богдан розповідав, що хотів би бути головою Верховної Ради або генеральним прокурором. «Це мої філософські відповіді на ваші філософські запитання», — казав він.

У вівторок, 21 травня, Зеленський першим кадровим рішенням звільнив начальника Генерального штабу Віктора Муженка. На посаду головнокомандувача Збройних сил призначено Руслана Хомчака.

  • 20 травня міністр оборони Степан Полторак подав у відставку. Проте після зустрічі з Володимиром Зеленським в Адміністрації президента Полторак заявив, що залишиться на посаді міністра оборони до рішення Верховної Ради.