Північнокорейське державне ЗМІ назвало Байдена «дурнем із низьким IQ» через те, що він критикував Кім Чен Ина

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Північній Кореї державне агентство KCNA опублікувало матеріал про кандидата в президенти США демократа Джо Байдена. У тексті його називають «снобом, позбавленим елементарних людських якостей».

Про це повідомляє Axios.

ЗМІ незадоволене критикою північнокорейського лідера Кім Чен Ина з боку Джо Байдена. За це його назвали «дурнем із низьким IQ». Також агентство пише, що Байдена «охопила жага до влади», тому він став «необачним і нерозумним».

  • Президент США Дональд Трамп прокоментував інформацію про початок робіт з відновлення в Північній Кореї ракетно-ядерного полігону. КНДР почала демонтаж ядерних обʼєктів незабаром після закінчення першої зустрічі свого лідера Кім Чен Ина з американським президентом у червні 2018 року в Сінгапурі.
  • Світові ЗМІ 6 березня оприлюднили фотознімки, які вказували на те, що Північна Корея проводить роботи на стартовому майданчику на полігоні Сохе, неподалік від кордону з Китаєм. Цей полігон раніше використовувався для випробувань міжконтинентальних балістичних ракет. Ймовірно, роботи провели після другої зустрічі президента США Дональда Трампа з лідером Північної Кореї Кім Чем Ином в Ханої 28 лютого, яка закінчилася достроково.