ДБР розслідує можливу розтрату майна під час незаконного призначення «агентів» НАБУ

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Державне бюро розслідувань проводить слідство за фактом можливої розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем під час незаконного призначення «агентів» Національного антикорупційного бюро (НАБУ) поза конкурсом, яким за період 2015—2018 років нарахували близько 38 млн гривень заробітної платні. Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 13 травня.

В ухвалі зазначено, що вказане провадження порушено 1 жовтня 2018 року. В ньому досліджуються факти призначення орієнтовно 21 особи у другий підрозділ детективів НАБУ, яким за 3 роки заплатили близько 38 млн гривень.

Слідчий ДБР подав клопотання про надання доступу до оригіналів карток результатів перевірки працівника Другого підрозділу детективів НАБУ. Він також просить отримати можливість ознайомлення та вилучення завірених належним чином копій документів, адже вони містять охоронювану законом таємницю.

Суддя відмовив у задоволенні клопотання.

«Клопотання слідчого першого слідчого відділу Другого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань Шаманіна В. М. про тимчасовий доступ до речей та документів — залишити без задоволення. Ухвала оскарженню не підлягає», — йдеться в ухвалі.