«Провалили компроміс». У Зеленського анонсували консультації з Радою після невдалого голосування

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук анонсував проведення консультацій із парламентськими фракціями через провалені законопроекти стосовно змін до виборчого законодавства, пише «Українська правда».

«Я думаю, що буде ще проведено окремі консультації чи переговори, але сьогодні ми стали свідками того, що поки розмова нам не вдається», — сказав Стефанчук. Він назвав провалені документи «кроком на зустріч від Зеленського» і спробою «витягнути Україну з мажоритарного підходу». «Вчора під час спілкування було досягнуто саме такого компромісу, який сьогодні був внесений у залу. Компромісу не дотрималися», – заявив він.

Стефанчук підкреслив, що команда президента виступає за схвалення нового Виборчого кодексу, проте додав, що великого бажання ухвалити Виборчий кодекс у депутатів не побачив. «Я сподіваюся, що ще є час для того, щоб ми спробували з Верховною Радою поспілкуватися і запропонувати громадянам нову якість політики…», — сказав представник президента.

  • У середу Верховна Рада на позачерговому засіданні провалила два внесені президентські законопроекти: про зміну виборчого законодавства для проведення виборів народних депутатів у парламент і про внесення змін щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу.
  • Спікер Ради Андрій Парубій після оголошення результатів голосування закрив засідання парламенту до 28 травня.
  • Президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроект № 10312 про зміну виборчого законодавства для проведення виборів народних депутатів до парламенту. Парубій і деякі депутати заявили, що проект закону передбачає закриті списки та введення пропорційної системи.