Мінʼюст зареєстрував партію «Демократична Cокира», знану через політичний тролінг

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Мінʼюст зареєстрував партію «Демократична Cокира», знану через політичний тролінг

Юрій Гудименко, один із засновників партії

Владимир Захаров

Міністерство юстиції зареєструвало політичну партію «Демократична Сокира», яка йтиме на дострокові вибори в парламент. Про це повідомлено на сторінці партії у Facebook.

«Політична партія «Демократична Сокира» ЄДРПОУ 43012606 сьогодні вранці була внесена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», — йдеться у повідомленні.

У політсилі додали, що процес реєстрації зайняв «космічну кількість часу» та подякували Мінʼюсту за допомогу у «дрібних нюансах».

«Попереду — вибори до Верховної Ради України. Після них — місцеві вибори для тих, хто переживе цю зиму. Це великий, складний і не останній бій», — заявили в «ДемСокирі».

Що це за партія?

До складу політсили, яка формувалася як інтернет-спільнота в 2018 році, входять юристи, ветерани АТО та ООС, журналісти-розслідувачі, бізнесмени й блогери, частину з яких часто називають «порохоботами». «Демократична Сокира» виступає за зняття обмежень для бізнесу і максимум свобод для громадян, за скасування мораторію на землю, а також за легалізацію зброї. Політична ідеологія — правий лібералізм. Частиною діяльності партії є тролінг. Два роки поспіль, на 9 травня, «ДемСокира» влаштовувала акції протидії маршу «Безсмертний полк». На акції представники партії виходили з плакатами і портретами загиблих персонажів компʼютерної гри World of Warcraft та всесвіту Marvel. Зараз партія має намір боротися з владою Володимира Зеленського і «російським реваншем».