У Великій Британії заборонили пластикові соломинки та мішалки для напоїв

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Великій Британії вирішили відмовитися від використання пластикових соломинок та мішалок для напоїв, пише The National.

Таке рішення ухвалив уряд країни. «Пластмасові соломинки, мішалки для напоїв та пластикові палички будуть заборонені з квітня наступного року», — йдеться у повідомленні. Зазначають, що ресторани та бари не зможуть пропонувати пластикові соломинки, але надаватимуть їх на вимогу клієнта.

Під час досліджень вдалося встановити, що щорічно використовуються понад 300 млн пластикових розмішувачів та два мільярди ватних паличок з пластиковими стеблами. Видання зазначає, що щорічні витрати на прибирання сміття, утворюваного від використання цих виробів, становлять мільйони фунтів.

  • 21 травня Рада ЄС схвалила директиву, яка забороняє в Євросоюзі деякі одноразові пластикові вироби, для яких існує альтернатива. Це, зокрема, пластикові тарілки, столові прибори, трубочки для пиття, тримачі для повітряних кульок і ватні палички.
  • Близько 414 млн шматків пластику знайшли на віддалених Кокосових островах в Індійському морі, що перебувають під юрисдикцією Австралії. Їхня сумарна вага становить близько 238 тонн.