Зеленський про нового начальника Генштабу: З приходом Хомчака в армії буде менше радянського

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Президент Володимир Зеленський прокоментував призначення нового начальника Генерального штабу Збройних сил генерал-лейтенанта Руслана Хомчака, якого сьогодні військовослужбовцям представив міністр оборони Степан Полторак.

«Очікую, що з приходом генерала Хомчака у нашій армії щодня залишатиметься дедалі менше радянського, натомість на ділі впроваджуватимуться західні стандарти. Збройні сили України мають стати в один рівень з найкращими арміями світу», — написав Зеленський у Twitter.

Крім того, президент привітав з професійними святом морських піхотинців України.

«Девіз морської піхоти України — «Вірний завжди!». Дякую вам, хлопці, за відданість, мужність і сміливість! З вашим святом, герої! І в цей день дозвольте пообіцяти, що як президент буду завжди вірний вам!» — зазначив Зеленський у Facebook.

  • 21 травня президент Володимир Зеленський першим кадровим рішенням звільнив начальника Генерального штабу Віктора Муженка. На посаду головнокомандувача Збройних сил він призначив Руслана Хомчака.
  • 23 травня Руслан Хомчак найголовнішим завданням для армії назвав збереження життя і здоров’я особового складу. «Воно повинно лежати в основі прийняття всіх управлінських рішень — як у зоні проведення Операції об’єднаних сил, так і за її межами. Найвища цінність — це людина», — сказав він.
  • Також Хомчак закликав припинити в діяльності посадових осіб Збройних сил України «принципи ручного управління, підміну виконання обов’язків підлеглих командирів, подвійних стандартів, підміну понять, окозамилювання, суцільну показуху та видавати бажане за дійсне». Він доручив організувати роботу так, щоб усі військовослужбовці дотримувалися вимог законодавства України, а командири всіх рівнів були взірцем у виконанні службових обов’язків.