Петиція про відставку Зеленського набрала 25 тисяч підписів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Петиція про відставку Зеленського набрала 25 тисяч підписів

Марків Михайло / УНІАН

Петиція «За відставку Президента України Володимира Зеленського», яка зʼявилася на сайті Адміністрації президента 22 травня вже набрала необхідні 25 тисяч підписів. Станом на 15:30 23 травня петицію підписали 25 787 тисяч громадян. Тепер протягом трьох робочих днів її має розглянути Адміністрація президента.

Автор петиції Максим Безрук пише, що голосування за Зеленського «у більшості своїй було протестним», і насправді чинний президент не має підтримки 73% виборців.

«Ваша особа зовсім не обʼєднує більшість українців. Ви консолідували протест, не даючи конкретних обіцянок і політичних орієнтирів, але тепер, після обрання та інавгурації, ви не можете не мати конкретного шляху. І перші ж ваші заяви та дії розчаровують ваших виборців, розбивають цю тимчасову ситуативну народну консолідацію», — йдеться в тексті петиції.

Яка процедура розгляду петиції президентом?

Згідно з Указом президента України №523/2015 «Про Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Президентові України», розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Забезпечення розгляду електронної петиції покладається на Адміністрацію президента України.

Інформація про початок розгляду електронної петиції оприлюднюється Адміністрацією президента на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва президента України у спеціальному розділі з питань електронних петицій не пізніш як через три робочих дні після набрання необхідної кількості підписів на її підтримку, а в разі отримання електронної петиції від громадського об’єднання — не пізніш як через два робочих дні після отримання такої петиції.