Економічні злочини. Держбюро розслідує ще одну справу проти Порошенка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Державне бюро розслідувань почало розслідувати ще одну справу проти колишнього президента Петра Порошенка. Як повідомляє РБК-Україна, директор ДБР Роман Труба заявив, що розслідування щодо можливих економічних злочинів Порошенка розпочато за заявою радника і колишнього заступника глави Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрія Портнова.

«Ми розслідуємо кримінальні провадження, в яких Портнов є заявником. Одна справа про держзраду вищого керівництва країни щодо затримання наших моряків і з приводу прийняття рішення про введення воєнного стану. А сьогодні він подав заяву щодо вчиненя економічних злочинів колишнім президентом», — сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, Труба сказав, що самого Портнова ще не допитували і не викликали в Держбюро. «Це вирішують слідчий і процесуальний керівник. Якщо вони будуть вважати, що його покази будуть мати доказове значення, то Портнова допитає ДБР», — пояснив він, додавши, що радника Януковича вже допитала Генеральна прокуратура в інших кримінальних справах, які «мали місце в 2013—2014 році».

  • 21 травня Портнов подав у ДБР першу заяву проти Порошенка. Бюро почало розслідувати дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ст. 109 КК), державну зраду (ст. 111 КК), а також перевищення військовою службовою особою влади та службових повноважень (426-1 КК).
  • В Україну після пʼятирічної відсутності Портнов повернувся 19 травня. У березні антикорупційні органи закрили справу проти нього.