Матіос прозвітував про роботу військової прокуратури відеороликом з кадрів «Гри престолів»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос опублікував у Facebook звіт про діяльність Військової прокуратури за останні 5 років. Окрім результатів роботи, він опублікував відеоролик, змонтований з кадрів популярного телевізійного серіалу «Гра престолів». У відеоролику вигаданий персонаж Дейенеріс Таргарієн виголошує промову перед військовими прокурорами, відзначаючи їхню особливу роль у роботі Генеральної прокуратури України.

«Серед 683 військових прокурорів у мене серед талановитих працює один особливо талановитий офіцер. Звати його Андрій Давидченко. Саме він згенерував слайди про роботу ВП ГПУ за 5 років війни (2014—2019)», — написав Матіос.

За словами Анатолія Матіоса, відео, в якому військові прокурори постають в образах серіальних бездоганних і дотракійців, змонтував саме офіцер Давидченко.

У звіті Військової прокуратури йдеться про те що, загальна чисельність прокурорів в Україні — 11 287 осіб, з них військових прокурорів — 683. Проте саме Військова прокуратура розслідувала 75% всіх справ, які були передані до суду.