Сотні громадян ЄС у Великій Британії не змогли проголосувати на виборах до Європарламенту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Великій Британії сотні громадян країн Європейського союзу не змогли проголосувати на виборах у Європейський парламент через бюрократичні затримки, пише The Guardian.

Найбільша кількість скарг надійшла від громадян Німеччини, Іспанії та Польщі. Йдеться про можливість проголосувати, перебуваючи в іншій країні. Громадяни повинні були звернутися до виборчих комісій і заповнити необхідні форми для участі у виборах на території Великої Британії. Більшість з них так і зробили, проте, прийшовши на дільниці для участі у волевиявленні, виявили свою відсутність у списках. Дехто, як зʼясувалося, навіть не знав про необхідність заповнювати форми для голосування.

Представники виборчих комісій пояснили проблеми технічною помилкою обробки заяв на зміну місця голосування. Представники Виборчкому ЄС заявили, що вони в курсі цієї проблеми, поскаржившись на ситуацію з Brexit. Через перенесення виходу Великої Британії з ЄС чиновники до останнього моменту не знали, чи буде країна брати участь у виборах до Європарламенту і, відповідно, не змогли підготувати необхідні для цього бази даних.