NASA обіцяє наступну висадку на Місяць у 2024 році. Як це буде?

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Національне аерокосмічне агентство США (NASA) готується до висадки на Місяць під час наступної місії. Вона має відбутися в 2024 році.

Про це йшлося на прес-конференції космічного агентства.

Відповідно до офіційного повідомлення, у складі команди буде двоє людей: чоловік і жінка. Жінки ще не висаджувались на Місяці.

У NASA стверджують, що зараз їхнє головне завдання — забезпечити найшвидшу доставку космонавтів на Місяць, а також їхнє тривале перебування на або навколо супутника. Планується, що місія триватиме до 2028 року.

До підготовки залучені понад 3 200 компаній з усіх штатів США.

Зараз космічне агентство працює над удосконаленням ракети SLS, яка буде найпотужнішою в світі та зможе доставити космонавтів максимально далеко в космос.

2 липня цього року NASA збирається провести тестовий запуск космічного корабля «Оріон». Його запустять без космонавтів на борту, щоб подивитися, чи готовий він для запуску з ними. Під час трихвилинного тестування «Оріон» підніметься на висоту близько шести миль (понад 9,6 км).

Раніше NASA повідомляло, що місія називатиметься «Артеміда» на честь богині Місяця з грецької міфології, сестри-близнюка Аполлона. Це натяк на програму «Аполлон», яка відправила 12 американських астронавтів на Місяць між 1969 і 1972 роками.