Правозахисниця: Українець Клих оголосив голодування в російській вʼязниці

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Українець Станіслав Клих оголосив голодування в російській вʼязниці. Про це повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур.

«Сьогодні зателефонувала мама Станіслава Клиха і повідомила, що він оголосив голодування. Так він їй сказав телефоном. Просто більше вже неможливо терпіти: ні холод у камері, ні жахливу їжу, від якої постійно нудить, а головне — забуття!» — написала Щур у Facebook.

Вона також пише, що надія на зміни може обернутися для Клиха «новим відчаєм».

«Голодування Стаса — це заклик, благання, крик про допомогу, адресовані новому президенту через червоні цегляні стіни Верхньоуральського острогу, з самотності та темряви», — написала правозахисниця.

  • 26 травня 2016 року суд у Чечні засудив Станіслава Клиха до 20 років. Його, а також Миколу Карпюка, звинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994—1995 роках.
  • Здоровʼя українського політвʼязня Станіслава Клиха викликає занепокоєння. Про це повідомляла уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. За словами матері політвʼязня Тамари Клих, він скаржиться на сильний біль у серці, нирках, печінці, має проблеми з ногами та підозрює ймовірність раку шкіри.
  • Російська влада в окупованому Криму утримує в увʼязненні 86 осіб за політичними чи релігійними мотивами. Як повідомляє правозахисна група Crimean Human Rights Group, 60 з утримуваних — кримські татари.