Хороша погода на Евересті спровокувала аномальні черги альпіністів. У результаті загинули дві людини

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На початку тижня на вершині Евересту утворилася величезна черга альпіністів, які вирішили скористатися гарною погодою і підкорити найвищу вершину планети. У підсумку це призвело до довгих затримок і смерті двох альпіністів, пише The New York Times.

54-річний американець Дональд Кеш і 54-річна Анджалі Кулкарні з Індії померли від того, що тривалий час перебували на вершині, стоячи у черзі. Ймовірною причиною смерті могло бути кисневе голодування.

Непальський альпініст Нірмал Пурджа опублікував у своєму Instagram фото черги і зазначив, що в ній стояли понад 300 осіб. Він також поскаржився на багатогодинні затримки зі сходженням.

У коментарях він написав, що якщо б погода погіршилася, то багато альпіністів загинули б. Пурджа додав, що вперше бачив таку велику кількість людей на вершині.

  • В єдиному аеропорту в районі Евересту в Непалі сталася авіакатастрофа. Літак компанії Summit Air врізався в припаркований гелікоптер. Загинули 3 людини, ще 4 отримали поранення.
  • На схилах гори Еверест все частіше знаходять тіла загиблих альпіністів. Через глобальне потепління тане льодовик Кхумбу, в якому під товщею снігу і льоду залишаються похованими сотні підкорювачів гори. Загалом на шляху до вершини загинули майже 300 альпіністів.