Зеленський скасував укази Порошенка про кадрові зміни в Нацраді з телебачення

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Чинний президент Володимир Зеленський скасував укази свого попередника Петра Порошенка від 4 травня про звільнення з Нацради з питань телебачення і радіомовлення її очільника Юрія Артеменка та про призначення Володимира Горковенка членом Національної ради.

Документи оприлюднені на сайті глави держави .

Своїм третім указом від 24 травня Зеленський звільнив Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації. На цю посаду його теж призначив Петро Порошенко ще 7 травня.

«У нас все ж таки правова держава, і суди ще ніхто не відміняв», — прокоментував рішення президента Зеленського Володимир Горковенко, відповідаючи на запитання журналістів.

За його словами, нещодавно він отримав кілька дзвінків з невідомих номерів — від нього вимагали самому написати заяву на звільнення, інакше обіцяли «розібрати на запчастини».

  • На початку травня Юрій Артеменко подав у відставку з посади глави Нацради за власним бажанням через втому після 5 років роботи та пропозицію перейти на іншу посаду.
  • 4 травня новим членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення став Володимир Горковенко — журналіст і колишній завідувач відділом у Головному департаменті інформаційної політики Адміністрації президента.
  • 10 травня перше засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення після звільнення Артеменка не відбулося.