У Лаосі впав третій ступінь китайської ракети-носія. Він мав вивести на орбіту супутник

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Китайська ракета-носій «Чанчжен-4C» не змогла досягти орбіти Землі й доставити туди супутник дистанційного зондування «Яогань-33». Перші два ступені її працювали коректно, а третій впав, передає «Сіньхуа».

«За даними моніторингу, третій ступінь ракети-носія, разом з уламками супутника «Яогань-33» впав неподалік Лаосу», — йдеться в повідомленні.

Більше того, журналісти розповіли, що за даним фактом вже було розпочато розслідування.

Як відомо, перший і другий ступені ракети впали на території Китаю та прилеглих районів. Уламки потрапили в житлові будинки, але на щастя, ніхто не постраждав.

Найбільшу кількість уламків третього ступеня було виявлено в провінції Тямпасак у Лаосі. Там були пробиті дахи будинків і буддійського монастиря.

  • Американська компанія SpaceX з третьої спроби запустила в космос ракету важкого класу Falcon 9 з 60 інтернет-супутниками. Ці апарати є частиною проекту Starlink зі створення групи супутників, які мають забезпечити майже всю поверхню Землі відносно недорогим широкосмуговим доступом до інтернету.
  • Національне аерокосмічне агентство США (NASA) готується до висадки на Місяць під час наступної місії. Вона має відбутися в 2024 році.