«Побачимо, який шлях оберуть». Зеленський відреагував на рішення Міжнародного трибуналу в Гамбурзі

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що прийняте Міжнародним трибуналом ООН у Гамбурзі рішення дає Росії шанс розблокувати переговори про припинення конфлікту з Україною. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Виконання РФ наказу Міжнародного трибуналу ООН про звільнення захоплених українських моряків і кораблів може стати першим сигналом з боку російського керівництва про реальну готовність до припинення конфлікту з Україною. Таким чином Росія може зробити крок до розблокування переговорів і вирішення створених нею проблем у цивілізований спосіб. Побачимо, який шлях оберуть у Кремлі», — зазначив він.

Також Зеленський додав, що «ми дуже чекаємо наших хлопців вдома».

  • У Гамбурзі 25 травня пройшло засідання Міжнародного трибуналу з морського права, який розглядав справу про захоплення українських моряків біля берегів Криму. Дії Росії були визнані незаконними, у звʼязку з чим трибунал вимагає звільнити взятих в полон в Керченській протоці українців і захоплені кораблі.
  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом з ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеса до порту Маріуполь. Під час виходу суден із Керченської протоки, російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Трьох військових було поранено.