Геращенко звернеться в поліцію через затримання мітингувальників у Рівному

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко готує запит в поліцію через затримання у Рівному двох людей, які влаштували мітинг з вимогою оголосити імпічмент президенту Володимиру Зеленському. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«В моїй суботній стрічці фб висвітилося дві новини. В Москві затримали і затягли в міліцію Вікторію Івлеву за одиночний пікет з вимогою звільнити військовополонених українських моряків. В Рівному затримали і затягли в міліцію двох неповнолітніх за одиночний пікет з плакатом про «імпічмент». Нагадаю, 5 попередніх років Банкову, ВР, КМ, обладміністрації чи не щодня пікетували, оголошували голодування, розбивали намети, встановлювали унітази, розвішували труси, закидували іграшковими свинями, й це іноді бували досить агресивні, а не тихі акції», — зазначила вона.

Тим не менш, стверджує Геращенко, саме дозвіл такої поведінки і є елементом демократії.

«По-різному поводилися мітингарі, це була демократія. Всіх цих мітингарів проти «бариг» не чіпали. За одиночний пікет і плакат затримували тільки рух «Відсіч», з плакатом проти тодішнього кандидата в президенти, який тепер новообраний», — підкреслила вона.

У звʼязку з затриманням двох людей у Рівному, стверджує Геращенко, вона готує запит в поліцію.

«Висловлюю обурення затриманням 2 неповнолітніх в Рівному. Готую запит в Нацполіцію. Негоже МВС грати в політику», — уточнила вона.

Що сталося?

У Рівному двох учасників імпровізованого мітингу за імпічмент президенту Володимиру Зеленському забрали в поліцію і склали на них адміністративний протокол. За словами одного із затриманих — 16-річної Дарини Коцюруби, у відділенні правоохоронці на неї чинили тиск.

  • Навколо будівлі Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) в Києві пройшла акція невідомих «активістів» ,які вибірково блокували вхід співробітникам.