ВООЗ визнала хворобою ігрову залежність

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Всесвітня організація охорони здоровʼя визнала хворобою «ігровий розлад», додавши його до міжнародної класифікації хвороб. Про це йдеться на сайті організації.

Так, до міжнародної класифікації хвороб заносять захворювання, відхилення та розлади, які підпадають під клінічні дослідження, а хворі люди можуть розраховувати на повноцінне лікування.

Новий класифікатор хвороб набуде чинності у 2022 році. У ньому ігровий розлад характеризується як «стійка або повторювана «ігрова поведінка», яка спричинює значне порушення у особистісних, сімейних, соціальних, освітніх, професійних або інших важливих сферах функціонування».

Як стверджують у ВООЗ, розлад проявляється через «пріоритет ігор над іншими життєвими інтересами та повсякденною діяльністю».

Виробники ігор по всьому світу вже відреагували на дії ВООЗ і закликали фахівців переглянути своє рішення.

  • Японська компанія Bandai, що спеціалізується на виробництві іграшок і відеоігор, вирішила повернутися до виробництва свого популярного в 1990-ті винаходу — кишенькової іграшки тамагочі. Нову версію культової іграшки, яка отримала назву Tamagotchi On, можна буде придбати вже найближчим часом.