Кличко обіцяє винагороди для тих, хто повідомлятиме про пошкодження «скляного» мосту в Києві

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Кличко обіцяє винагороди для тих, хто повідомлятиме про пошкодження «скляного» мосту в Києві

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Міський голова Києва Віталій Кличко розпорядився встановити камери відеоспостереження під новим пішохідним мостом у столиці, на якому тріснув скляний фрагмент. Про це він сказав киянам під час огляну пошкоджень мосту ввечері 26 травня.

Також він пообіцяв премії для тих, хто в майбутньому передаватиме інформацію про чиїсь наміри пошкодити міст або про такий факт. Так Кличко хоче долучити людей до «охорони» споруди.

За словами Кличка, невідомі пошкодили верхній захисний шар скла. Основний шар — броньоване скло — залишилося цілим. Зараз поліція та міська влада вивчає записи з камер відеоспостереження, які встановлені безпосередньо на мосту.

Кличко пообіцяв, що захисний шар відновлять за добу.

  • Туристичний міст, який зʼєднує два маршрути — парки «Володимирська гірка» і «Хрещатий», урочисто відкрили 25 травня. Під час церемонії мер Києва Віталій Кличко розповів, що площа скляних фрагментів становить 70 кв. м, і навіть перевірив їх на міцність разом зі своїм братом Володимиром.
  • 26 травня скляний фрагмент на пішохідно-велосипедному мосту вкрився дрібними тріщинами.
  • Є кілька версій того, що сталося. Одна — про те, що невідомі стрибали по мосту. Друга, яку підтримав Кличко, — що вночі хулігани розстріляли споруду із нарізної зброї.